annavanrijn.nl

Drama, Dans, Muziek en Studio1punt46

Drama is geen drama. 

Op het Anna is drama heel gewoon een vak. Een keer per week kom je met je klas bij elkaar om samen spellen te doen en toneelstukjes te maken, die je ook aan elkaar laat zien. We zitten dan altijd in een halve kring voor de presentaties en er wordt veel gelachen. Uitlachen is alleen ten strengste verboden! 

Drama is ook nuttig als je helemaal geen acteur wilt worden, want het is superhandig om wat zelfvertrouwen op te bouwen met elkaar. Daarnaast gaat het vooral om plezier hebben en helpt het je je klasgenoten op een andere manier én beter te leren kennen.

Je maakt kennis met het maken van films en vanaf klas 3 doen we mee met het Junior Kalveren Filmfestival. Daar leer je op professionele wijze een film te maken en hebben we als klas een echt rode lopermoment tijdens het gala van het filmfestival! Ook maken we elk jaar een muzikale theatervoorstelling met Studio1punt46, die we opvoeren in onze eigen theaterzaal. Kom tijdens het open huis maar eens kijken voor een indruk. 

Dans

Iedereen kan dansen! Dit is precies waar het bij de dansles op het Anna van Rijn College om DRAAIT. Op je eigen niveau dansen, choreografieën maken en presenteren. Van een vette sprong tot slidings over de grond en moves van vroeger tot nu! 

Voor de fanatieke dansers is er ook de speciale dansklas. Tijdens schooltijd krijg je een extra uur dans per week en ga je verder werken aan je techniek en uitstraling. Je doet mee aan wedstrijden en treedt op namens het Anna van Rijn college. Kun jij je een wereld voorstellen zonder dans?  

 

Muziek

In de muziekles leer je een beetje keyboard spelen en drummen. Maar je kunt ook gitaar leren spelen als je dat leuk vindt! In de digitale methode Beats and Bits kun je alles vinden over:

  • Muziektheorie
  • On stage (een muziekinstrument bespelen, producer worden, singer- songwriter worden en ga zo maar door!)
  • Muziekbeats maken met een sequencer.

Je kan een digitaal kijkje nemen in de methode als je dat wilt. Aan het eind van de proefles heb je een eigen beat gemaakt, die je kunt downloaden en opslaan als mp3.

Junior kalveren gala