annavanrijn.nl

Frans

Salut tout le monde! Bienvenue dans la classe de français!

Welkom bij de prachtige taal Frans. Het vak waar je na het eerste jaar al in Frankrijk op het terras de bestelling kunt doen en verse croissants bij de bakker kunt kopen.  

Frans is belangrijk voor vele beroepen in de handel en het toerisme. Bovendien is het, naast het Engels, de belangrijkste taal in het Europees Parlement én is het de eerste taal die je hoort als je bij Maastricht de grens over gaat. Verder is het natuurlijk de taal van vakantieland nr. 1 van de Nederlanders, Frankrijk, en nog 28 andere landen in de wereld. 

Alle brugklassen hebben bij ons Frans, dus mavo- én lyceumklassen. Op de mavo blijft het bij dit ene jaar en op het Lyceum heb je ook Frans in de 2e en 3e klas. Daarna hangt het van je profiel af of je Frans gaat volgen. 

Wij werken met de digitale boeken van Grandes Lignes. Dat is fijn, want dan kun je na het maken van de oefeningen ook direct nakijken en kun je alle teksten ook als luistertekst meelezen. Superhandig dus voor alle dyslectische leerlingen of als je lezen soms wat lastig vindt. Daarnaast maken wij gebruik van zelfgemaakt lesmateriaal en authentiek materiaal, zoals onderwijs apps, muziek, TV5monde en Franse internetpagina’s. 

Wij werken bij de talen volgens het ERK, het Europees Referentie Kader, en beoordelen onze leerlingen niet alleen op het leren van woordjes, maar ook op hun vaardigheden: spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid, leesvaardigheid en luistervaardigheid. 

A plus!