annavanrijn.nl

Tweetalig onderwijs en internationalisering

TTO (tweetalig onderwijs) en internationalisering op het Anna van Rijn College maakt van jouw een wereldburger!

Op het Anna vinden we internationalisering belangrijk. Leren doe je wat ons betreft niet alleen uit boeken, maar ook door kennis te maken met de wereld om je heen. Zo hebben alle leerlingen op het Anna de mogelijkheid om mee te doen aan een uitwisseling. Bijvoorbeeld met een school in Spanje of zelfs met een school in China!

Internationaliseren krijgt nog meer aandacht op onze tweetalige afdeling. Je krijgt in de onderbouw van het Lyceum voor meer dan de helft van je vakken les in het Engels, op de Mavo is dat voor meer dan 30%. Je spreekt dan ook Engels met je docenten en klasgenoten. Je krijgt ook bijzondere vakken of projecten zoals Global Perspectives.

In de bovenbouw word je op de mavo voorbereid op het Cambridge examen en op het Lyceum op het ‘International Baccalaureate’ (IB). Deze certificaten in de Engelse taal worden internationaal erkend en staan zeer hoog aangeschreven. In het tweetalig onderwijs gaan internationalisering en talentontwikkeling hand in hand. 

Al meer dan 25 jaar is het Anna toonaangevend binnen het netwerk tweetalig onderwijs en hebben we het predicaat ‘senior school’.                                                                                                                                      https://www.erasmusplus.nl/actueel/nieuws/het-anna-van-rijn-college-focust-op-internationalisering-ook-coronatijd